Fisioteràpia

Què és la fisioteràpia

La fisioteràpia és una professió sanitària que té per objectiu la prevenció, el tractament i la recuperació de diverses lesions, malalties o patologies.

Com a teràpia natural que és, utilitza diferents elements físics com la llum, la calor, l’electricitat, l’aigua o els camps magnètics per aconseguir els seus objectius. No obstant això, la principal i millor eina que fa servir un fisioterapeuta són les seseves pròpies mans.

Què és un fisioterapeuta

Un fisioterapeuta és un professional sanitari amb titulació universitària i col·legiat. Un fisioterapeuta ha d’estar capacitat tècnica i legalment per exercir la seva professió. Ningú que no compleixi aquests requisits està autoritzat a realitzar tractaments de fisioteràpia.

La formació universitària d’un fisioterapeuta abasta l’anatomia (coneixement del cos humà), la fisiologia (el seu funcionament), la biomecànica (la seva forma de moure) i les patologies (les diferents lesions que pot patir un pacient); i pel seu lloc, tot un conjunt de tècniques terapèutiques i la seva aplicació (massatge, mobilitat, estiraments, electroteràpia, termoteràpia, etc.).

Quina funció té la fisioteràpia

Així com la medicina s’encarrega de la valoració diagnòstica del pacient i el control del tractament farmacològic, la podologia de l’estudi del peu i la psicologia de la salut mental; la fisioteràpia s’encarrega del tractament físic del pacient.

És per això que un fisioterapeuta tracta problemes musculars, ossis, articulars, circulatoris, nerviosos, neurològics, cardiovasculars, respiratoris i ginecològics.

Un tractament de fisioteràpia que tracta patologies com lumbàlgia, torticoli, MPOC o hemiplegia, entre moltes altres, no finalitza fins que el pacient recupera totalment les seves funcions.

Com és una sessió de fisioteràpia

A la nostra clínica, dividim les sessions en tres fases:

Sessió inicial

Comencem obrint la història clínica del pacient, recollint totes les dades rellevants per al seu tractament (dades personals, antecedents, activitats de la vida diària, diagnòstics mèdics i proves …).

A continuació fem una valoració exhaustiva del problema, fem un diagnòstic i definim els objectius del tractament. De forma totalment personalitzada, es prescriuen les tècniques més apropiades per a cada pacient i lesió.

Cal esmentar que totes les dades dels nostres pacients estan altament protegits, en compliment de la LOPD.

Sessions de seguiment

En les següents sessions apliquem el tractament plantejat i avaluarem els avenços al final de les mateixes.

Sessió final

A l’aconseguir l’objectiu desitjat, expliquem al pacient els exercicis i activitats que ha de realitzar per prevenir possibles recaigudes, prescrivint si cal, un control preventiu.

Cada sessió es realitza en un una cabina individual dotada amb totes les maquinàries i materials necessaris (lliteres elèctriques, cremes, aparells d’ultrasons, electroteràpia, infrarojos, magnetoteràpia, pressoteràpia, bandes elàstiques, kinesiotape …). Així mateix el fisioterapeuta es dedica en exclusivitat al pacient.

No compartim la idea d’una fisioteràpia grupal. Considerem que en aquestes condicions és molt difícil aplicar el protocol correcte, i el tractament pot veure’s afectat.

Necessito fisioteràpia?

La fisioteràpia l’ajudarà a millorar la seva salut en els següents casos:

  • Tinc dolor a l’esquena, ja sigui cervical, dorsal o lumbar. Contractures, tensions, entumiment, se’m dormen els braços o cames. Em fa mal el cap…
  • Realitzo esport: em sento carregat, cansat, amb dolor. He tingut una lesió. M’estic preparant per a una prova (mitja marató, marató, proves de bombers, cossos de seguretat…).
  • He tingut un accident: he tingut un accident de trànsit, m’he caigut, m’han atropellat…
  • Tinc un treball sedentari i / o estressant: em fa mal tot al moure’m, em marejo, tinc sensació d’ansietat, nivell alt d’estrès…
  • M’han operat: m’han posat una pròtesi, m’han intervingut de lligaments, meniscos, m’han arreglat una fractura…
  • He tingut problemes de cor: he patit un infart, m’han posat un Sten, tinc arrítmies…
  • He tingut problemes neurològics o vasculars: he patit una hemiplegia, un ictus, tinc problemes circulatoris…
  • He tingut problemes respiratoris: tinc MPOC, fibrosi, bronquitis…

I si no tinc afeccions però crec que és important prevenir i cuidar-me per en un futur no tenir problemes, La fisioteràpia és una gran opció.

Si encara tens dubtes, no dubtis a en consultar-nos. Estem per ajudar-te.

Què és millor, fisioteràpia o osteopatia?

Són dues disciplines molt semblants a ulls dels nostres pacients. Les dues utilitzen les mans per al tractament de les lesions. La fisioteràpia a més, afegeix electroteràpia, termoteràpia, magnetoteràpia, exercici terapèutic …

Al nostre país la majoria de persones que realitzen osteopatia són fisioterapeutes, pel que és molt habitual que utilitzin ambdues en el tractament d’un pacient.

Hi ha una diferència pel que fa a la periodicitat de les visites, sent en fisioteràpia més curta i en osteopatia més espaiada. Això és degut al fet que la osteopatia busca el procés d’autocuració de l’organisme i això provoca que haguem de deixar més temps entre visites.

A la nostra clínica aconsellem als nostres pacients que es deixin guiar pels professionals, els quals realitzada l’avaluació del seu problema, aplicaran les tècniques i disciplines més adequades per a cada cas.

Per a nosaltres el més important és la salut del pacient.

Demani cita ara

trucant al

934 083 487

o omplint aquest formulari

Demani cita ara

trucant al

934 083 487

o omplint aquest formulari